onsdag 4 januari 2012

Nagelbandsolja

Nu kommer det ett sånt där inlägg som jag tänkte mig att jag skulle ha bloggen till, en massa bladder. =)

Oftast målar jag naglarna varje vecka, och då tar jag först bort det gamla nagellacket med aceton. Jag vet att det inte är bra för naglarna, men jag blir galen på att använda nagellacksborttagningsmedel utan aceton, det tar ju en evighet! Speciellt om man har glitter eller klistermärken på naglarna.
Dessutom tvättar jag händerna ofta, säker alldeles för ofta, så nagelbanden blir ganska torra.
De flesta rekommenderar att man använder nagelbandsolja flera gånger om dagen, men jag förstår inte hur de klarar det. Man blir ju alldeles kletig om fingrarna! Man kan ju inte ens ta i mobilen, eller vifta bort en hårslinga utan att allt blir alldeles flottigt. Så jag brukar försöka smörja in dem på kvällen, men det är också krångligt eftersom jag brukar kolla på youtube-videor på min lilla bärbara dator för att somna, och då kan jag inte ta i den. Man kanske borde köpa tyghandskar..?
Hur gör folk för att inte kladda ner allt?! Strumpor på händerna?
Jag har testat några olika nagelbandsoljor, men jag hittar ingen som hjälper så bra som jag vill..

Depends Myrraolja luktar jättegott, den luktar apelsin tycker jag. Men det blir så flotting att jag inte använder den så ofta, mest precis när jag har tagit bort gammalt nagellack. Men jag tror den skulle hjälpa, om jag använde den oftare. Den är i alla fall väldigt "oljig"..









Förra julen köpte jag presentförpackningen här till höger, med  två China Glaze-lack, (som jag inte ens har testat än, de är inte riktigt i min smak..) och en jättefin frostad flaska med nagelbandsolja, med peppermints-doft! Jag köpte det i princip bara för att jag älskar lukten av mint. =) Jag har använt den några gånger, och det luktar alldeles underbart. Fingrarna luktar också underbart länge efteråt. Den är tunnare, och inte riktigt lika kletig som Depends olja, men den har en svag röd nyans, så nagelbanden får en lite läskig färg, speciellt i kanten precis emot nageln. Men det försvinner när man tvättar händerna.

Nåt som jag har läst om många gånger, och som alltid får extremt bra betyg är Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Creme, så det önskade jag mig i julklapp. Det är en ganska liten burk, som ändå lär räcka länge, och som man kan gissa av namnet luktar det citron. Jag läste en massa recensioner, och nästan alla älskade det. De första gångerna tog jag nog för mycket, för det blev väldigt kletigt, men jag kom fram till att man nog skulle ta mindre. Jag har använt av det nästan varje dag sen jul, men mina nagelband är torrare än någonsin! Det kanske är en märklig slump, de kanske hade varit ännu torrare om jag inte använt Burt's Bees. Jag läste att många använder det på torra läppar, också. Igår skar jag mig på ett papper (tror jag, jag märkte inte när det hände) och jag har använt Burts Bees på såret. Det verkar hjälpa! Det svider inte längre, och verkar läka bra, så jag ska använda det på sår i fortsättningen också.
Jag  kommer definitivt att ge det en chans till på nagelbanden, men jag kommer nog även smörja in naglarna med min favorit-handcreme, Apoliva Handcreme, som är det enda som hjälper när mina händer är torra. Jag har provat en massa andra märken, men ingenting annat fungerar, så i fortsättningen tänker jag hålla mig till Apolivas handcreme. =)

Nu ska jag smörja in nagelbanden med Burt's Bees, och Apoliva, och försöka somna. Godnatt!

3 kommentarer:

  1. Nu har man äntligen hittat vad jag sökte! Man kommer tillbaka och läser en en annan gång :)

    Here is my web blog ... finn crisp lchf

    SvaraRadera
  2. Har sökt i flertal timmar efter den här upplysningen!
    Tackar och bockar!

    Here is my page - www.webmasterrock.com

    SvaraRadera
  3. Jag diggar din site, du är skitbra!

    Here is my web site; fps.bobhoil.com

    SvaraRadera