lördag 7 januari 2012

Gulliga vinternaglar

Jag målade naglarna igen igår.

Photobucket

Jag testade en teknik som jag har velat prova ett tag, men första gången gick det inte så bra. Istället för att måla dekorationerna direkt på naglarna, som kan vara svårt med den hand man inte brukar använda, så kan man måla dem på plast först! Sen när de torkat pillar man bort dem, och sätter fast på naglarna.

Första gången målade jag en massa hjärtan på en plastpåse, men inte ett enda gick att lossa på. Men nyligen läste jag ett tips om att det skulle vara lite skrovlig yta, som på en plastmapp,och då gick det hur bra som helst. =)

Photobucket

Först målade jag de små figurerna, och lät dem torka över natten. Nästa morgon målade jag ett ganska rejält lager genomskinligt nagellack över dem, som skydd, och lät det torka till eftermiddagen. Sen var det bara att plocka bort dem. =)

Photobucket

I bakgrunden kan man se mitt första test på plastfickan, vattenmeloner.
Jag hade bara tänkt göra isbjörnar och pingviner till tummen och ringfingret, men det var så roligt att jag bestämde att alla fingrar skulle få en dekoration. =P

Jag målade naglarna först med mitt favoritlack, Re-fresh Mint från China Glaze,och sen ett lager genomskinligt att fästa dekorationerna i. Jag avslutade med världens bästa överlack, Seche Vite. 

Det var superkul, och jag kommer definitivt göra det fler gånger! Jag har redan en massa idéer. =)

Jag använde:
Sally Hansen - Diamond Strength (underlack)
China Glaze - Re-fresh Mint (fransk manikyr)
Seche Vite - Dry Fast Top Coat (överlack)
Och en massa olika färger till figurerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar